DOEN NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Hypotheekrente zet dalende trend in

Hypotheekrente zet dalende trend in

Dat stelt de Hypotheekshop maandagochtend. Over het geheel genomen zijn de gemiddelde vaststaande rentetarieven voor periodes van vijf en tien jaar inmiddels met ongeveer 0,15 tot 0,20 procentpunt gedaald. Wie momenteel een hypotheek van maximaal €405.000 afsluit voor een rentevaste periode van tien jaar, betaalt daarover gemiddeld 4,39% rente, stelt Van Bruggen Adviesgroep. Bij een hogere hypotheek is de gemiddelde rente 4,82%.

De rentetarieven voor lange periodes - van twintig en dertig jaar - zijn met bijna 0,10 procentpunt gedaald. Momenteel is de rente over een hypotheek van maximaal €405.000 met een rentevaste periode van dertig jaar gemiddeld 4,74%, aldus Van Bruggen Adviesgroep. Wie meer dan €405.000 leent, betaalt dertig jaar lang gemiddeld 5,21% rente.

Bijna alle geldverstrekkers die actief zijn in Nederland - veertig in totaal - hebben in de afgelopen anderhalve maand hun rentetarieven aangepast. Alleen voor Allianz, Hypotrust Elan Plus, Philips en Syntrus Achmea is dat al wat langer geleden. De daling van de hypotheekrente is een gevolg van het uitblijven van renteverhogingen door centrale banken. Bovendien was de inflatie in Amerika minder hoog dan verwacht, wat voor een gunstig effect op de rente op de kapitaalmarkt zorgt.

De hypotheekrente volgt die kapitaalmarkt met enige vertraging. Hierom daalde de rente over hypotheekschulden voor de derde week op rij. De daling van vorige week behoort zelfs tot de top-15 van grootste weekdalingen sinds 2008 en neemt volgens de Hypotheekshop bovendien in snelheid toe.

Bron:

De Telegraaf 20-11-2023

Gerelateerde Nieuwsberichten

Meer vraag en meer bezichtigingen bij minder aanbod: woningaanbod droogt op!

Meer vraag en meer bezichtigingen bij minder aanbod: woningaanbod droogt op!

De koopwoningmarkt is in het 1e kwartaal 2024 duidelijk in trek. In het normaal gesproken wat rustigere 1e kwartaal zijn de transacties dit keer juist toegenomen. Dat blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers en analyse van NVM-dochter brainbay over het 1e kwartaal 2024.

Wij zoeken: Commercieel secretaresse (vanaf 32 uur/week, voorkeur 40 uur/week)

Wij zoeken: Commercieel secretaresse (vanaf 32 uur/week, voorkeur 40 uur/week)

Of beter gezegd:
Energieke duizendpoot gezocht met een goed gevoel voor humor en gastvrijheid voor hét hipste makelaarskantoor van de regio Haaglanden!
Heb jij een passie voor vastgoed, een vlotte babbel, laat jij je niet snel gek maken en beschik je over een flinke dosis positieve energie? Dan zijn wij op zoek naar JOU!

Aantal hypotheekaanvragen stijgt na 2 jaar weer

Aantal hypotheekaanvragen stijgt na 2 jaar weer

Het aantal hypotheekaanvragen is na een periode van twee jaar eindelijk weer aan het stijgen. Vooral opvallend is de toename in het aantal aanvragen voor de aankoop van een woning, dat met maar liefst 14 procent is gestegen ten opzichte van 2022.