De woningmarkt is veel transparanter dan enkele jaren geleden. Daarnaast is het aantal koopwoningen fors toegenomen. Dat maakt gericht en adequaat zoeken naar een woning lastig. Als makelaar kunnen we u daarbij helpen door uit het totale aanbod van alle makelaars uitsluitend de woningen te filteren die overeenkomen met uw woonwensen/ profiel.

Ook begeleiden wij u van het eerste contact en het opstellen van het zoekprofiel tot en met de overdracht bij de notaris. In veel gevallen gaan wij over tot een bouwkundige keuring van de woning. Uiteindelijk is het onze taak ervoor te zorgen dat u tot een verantwoorde aankoop overgaat. Daar zijn al onze inspanningen dan ook op gericht. Geheel vrijblijvend, onze aankoopbegeleiding is immers op basis van NO-CURE-NO-PAY. Geen resultaat, dan betaalt u ook niets.

Wat u specifiek van ons kunt verwachten bij de aankoop van een woning, vindt u verder op deze pagina onder de kop Wat mag u van ons verwachten bij de aankoop van een woning?

Voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen.

WAT MAG U VAN ONS VERWACHTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN WONING?

INVENTARISATIE VAN UW WENSEN

Als u ons inschakelt voor bemiddeling bij de aankoop van een woning, informeren wij u uitgebreid over onze werkwijze en de Haagse woningmarkt. We vertellen u over de karakteristieke kenmerken van de diverse wijken, waaronder bijvoorbeeld het gemiddeld besteedbare inkomen van de bewoners (welstandsklasse), de soort bevolking, openbaar vervoer, winkelcentra, uitgaansgelegenheden, scholen, uitvalswegen etc. Zo ook informeren wij u over de verschillende woningtypen van de wijken en de hiermee gepaard gaande prijsklassen.

Vervolgens inventariseren wij uw wensen. We bekijken samen met u of wat u zoekt ook realistisch is. Bijvoorbeeld: is het type woning wel te vinden in de prijsklasse of wijk van uw voorkeur? We bekijken tevens of er nog alternatieven zijn, wellicht in een wijk waar u zelf niet aan gedacht heeft.

ZOEKPROFIEL OPSTELLEN

Wij stellen samen met u een zoekprofiel op. Aan de hand van deze gegevens maken wij een zoekersdossier aan in ons systeem welk communiceert met het totale aanbod van alle NVM collega's. Iedere dag - als er aanbod is - krijgt u een overzicht van de woningen die aan uw profiel voldoen op die wijze zoals u dat wenst: per post, e-mail, telefoon, SMS, Whatsapp of anders.

Wij houden zelf in de gaten of er particulier woningen worden aangeboden die voor u interessant zijn. En wellicht voldoet een van de woningen in ons eigen aanbod aan uw wensen. Mocht dat laatste zo zijn, dan informeren wij u daar tijdig over.

Als u belangstelling heeft voor een woning uit ons eigen aanbod, verandert er voor u het een en ander. Op dat moment kunnen wij namelijk niet meer als uw makelaar optreden, omdat wij ook bemiddelen voor de verkopende partij. U kunt in dat geval een andere makelaar inschakelen om te bemiddelen bij de aankoop. Indien gewenst dan kunnen wij u doorverwijzen naar een gerenommeerde NVM collega waarvan wij weten dat deze werkt volgens een vergelijkbare dienstverlening.

BEGELEIDING BIJ BEZICHTIGINGEN

Wilt u een woning bezichtigen, dan maken wij een afspraak voor u. Tijdens de bezichtiging kijkt een van onze makelaars naar de (on)volkomenheden van de woning. Hij of zij geeft informatie over de ligging, over mogelijke grondvervuiling, bestemmingsplannen en zijn mogelijkheden en onmogelijkheden, stadsvernieuwingsgebieden, indien van toepassing de voor- en nadelen van de VVE en nog vele andere zaken. Ook gaat hij of zij na of er bijzonderheden zijn, zoals een recht van overpad of een niet-officiële achterom, en illegaal- of niet gemeld bouwwerk, verkoopbelemmerende bepalingen, etc.

Na de bezichtiging neemt de makelaar de bevindingen met u door. Bevalt de woning u, dan is het verstandig om snel te reageren. Wij zullen vervolgens alles omtrent de woning tot in detail onderzoeken, zodat u tot een verantwoorde aankoop kunt overgaan.

BEGELEIDING BIJ DE OVERDRACHT

Als de koop gesloten is, nemen wij uitgebreid de koopakte met u door. Vanzelfsprekend kunnen wij u deskundig laten adviseren over de hypotheekmogelijkheden en vormen.

Op de dag van de overdracht lopen we nog een keer gezamenlijk de woning door, om te kijken of de woning is afgeleverd zoals afgesproken. Ook controleren wij hier de meterstanden, echter, de aanvraag voor energie dient door uzelf te worden gedaan. Aansluitend vindt er ondertekening plaats bij de notaris.

NAZORG

Vanzelfsprekend houdt onze dienstverlening niet op nadat we samen met u de notaris hebben bezocht en de eigendomsoverdracht een feit is. Wij willen ook nog heel graag van u weten hoe u onze dienstverlening heeft ervaren middels een door u in te vullen enquête u blijft altijd van harte welkom voor een kop koffie en vanzelfsprekend kunt u altijd en met iedere vraag vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.