U bent voornemens om uw woning te verkopen? Het verkopen van een woning is een complexe zaak en vereist specialisme. Met DOEN NVM Makelaars bent u zeker van verkoop met een aanmerkelijk hogere opbrengst dan die de gemiddelde makelaar realiseert. Bovendien wordt een woning via ons relatief sneller verkocht. Onze filosofie is een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, transparant en doeltreffend.

Als u ons benadert voor de verkoop van uw woning dan maken wij een afspraak bij u thuis om de woning uitvoerig van binnen en van buiten op te nemen om vervolgens de waarde en de vraagprijs te bepalen. U wordt in een persoonlijk gesprek volledig en vrijblijvend geïnformeerd over de verkoopprocedure en al zijn facetten. Na dit vaak "informele" gesprek gaat de makelaar in veel gevallen terug naar ons kantoor om de waarde te bepalen middels een zorgvuldige berekening. Je zou in dit kader kunnen spreken over een taxatie. De opbrengstwaarde alsmede de geadviseerde vraagprijs wordt u vaak dezelfde dag nog doorgebeld en later in een uitvoerige verslaglegging aan u toegezonden. In deze verslaglegging staat naast de verwachtte opbrengstwaarde en onze advies-vraagprijs de buurtinformatie, referentieobjecten welke in een vergelijkingskader ter onderbouwing van de waardering dienen en een uitgebreide omschrijving van uw woning. Ook wordt het totale verkoopproces nog eens voor u herhaald in ons stappenplan bij verkoop.

Bij de verkoop van uw woning nemen wij u alle zorg uit handen. We willen een zo goed mogelijk resultaat realiseren, maar we zijn er ook om te voorkomen dat er zich na de verkoop onverwachte ontwikkelingen voordoen. Bijvoorbeeld doordat een koper zich beroept op onjuiste informatieverschaffing of een gebrek.

Wat is uw huis echt waard? Hoe bereikt u potentiële kopers? Hoe komt u tot de hoogste prijs? Wat doet u wel en wat niet tijdens onderhandelingen? Hoe wordt het juridisch allemaal afgewikkeld?

Bij het verkopen van een huis komt heel wat kijken. U kunt soms in een lang en ingewikkeld traject terecht komen, waarbij kennis op veel verschillende terreinen belangrijk is. DOEN NVM Makelaars is er om u in het hele traject, of onderdelen daarvan, zo goed mogelijk te begeleiden en adviseren.

Wilt u meer informatie ontvangen over onze dienstverlening bij de verkoop van een woning? Vul dan nu vrijblijvend ons contactformulier in.

Gratis waardebepaling

Bent u benieuwd naar wat uw woning ongeveer waard is in verband met een (toekomstige) verkoopbeslissing en bent u gevoelsmatig nog niet toe aan een officieel bezoek van een makelaar? Maak dan nu gebruik van onze gratis en vrijblijvende waardebepaling. Naar aanleiding van een korte inspectie van de woning en prijsontwikkeling van de buurt/markt ontvangt u een indicatie van de huidige waarde van uw woning. ( Let op! Deze waardebepaling is geen taxatie) Dus: heeft u de waarde niet nodig voor de hypotheek, verzekering, of belastingdienst? Maak dan nu een afspraak voor een gratis waardebepaling.

Wat doen wij verder voor u bij de verkoop van uw woning?

PUBLICITEIT

We melden de woning aan op het uitwisselingssysteem van de NVM, op funda, facebook, twitter en diverse andere media. Hierdoor weten collega makelaars en particuliere kopers binnen afzienbare tijd dat uw woning te koop staat.

Van de woning hangen wij een foto met korte beschrijving in onze etalage en onze schermen en maken we een uitgebreide- en zeer gedetailleerde kleurenbrochure met daarin de gegevens en alle bijzonderheden. De brochure wordt verzonden naar alle collega NVM Makelaars, maar ook naar grote, veelal internationaal opererende, bedrijven en alle niet bij de NVM aangesloten, regionaal werkende makelaarskantoren.

Vervolgens stellen wij een aanbiedingstekst op en sturen deze ter aanvulling of ter goedkeuring naar u toe.

Ook zal de woning worden gepubliceerd in de NVM-bijlage van de krant en andere media. Een en ander in overleg met u. Wij zullen tevens aan passanten kenbaar maken dat uw woning te koop is, middels een tuinbord, een raambiljet of een V-bord aan de buitenzijde van uw raam.

BEZICHTIGINGEN

Bezichtigingen worden door ons altijd in samenspraak met u gepland en wij bellen altijd minimaal 24-uur van tevoren de geplande afspraken aan u door. U kunt die altijd wijzigen als het u niet uitkomt.

We leiden de geïnteresseerden rond in het huis en nemen hier ruim de tijd voor. Het is onze taak om de aspirant-koper te wijzen op alles wat voor zijn besluitvorming noodzakelijk is, inclusief eventuele gebreken. Na de bezichtiging wordt door ons een schriftelijke verslaglegging gedaan middels een bezichtigingskaart bij verkoop, waarop wij de eerste reactie van de kandidaat-koper aan u kunnen melden.

DIGITAAL DOSSIER

Na de bezichtigingen leggen wij alles vast in uw (digitale) dossier. Dit dossier is door u, indien gewenst, Online in te zien via onze website. Bovendien kunt u hier alle overige gegevens inzien zoals advertentiekosten en uw persoonsgegevens. Maar ook hoeveel bezichtigingen er zijn geweest.

ONDERHANDELINGEN

Als iemand een voorstel uitbrengt, populair gezegd een bod, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om dit voorstel met u te bespreken. Als iemand een bieding uitbrengt onder bepaalde ontbindende voorwaarden, zoals financiering of een bouwkundig onderzoek, dan doen wij navraag naar de haalbaarheid hiervan. Als meerdere mensen tegelijk een bieding uitbrengen, overleggen wij met u over de te volgen strategie.

AFRONDING

Wij zorgen voor de opstelling van het koopcontract en de ondertekening door partijen. De bedongen ontbindende voorwaarden, welke op verzoek van de koper in de koopakte zijn opgenomen, worden door ons bewaakt en gecontroleerd.

Wij dragen zorg voor de administratieve afwikkeling naar de betrokken partijen waaronder de notaris, koper en verkoper en indien van toepassing, geldverstrekker of soms onze hypotheekadviseur. Tot slot controleren wij de akte van de notaris en de nota van afrekening.

NAZORG

Vanzelfsprekend houdt onze dienstverlening niet op nadat wij samen met u de de notaris hebben bezocht en de eigendomsoverdracht een feit is. Wij willen ook nog heel graag van u weten hoe u onze dienstverlening heeft ervaren middels een door u in te vullen enquête. U blijft altijd van harte welkom voor een kop koffie en vanzelfsprekend kunt u altijd en met iedere vraag vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u altijd graag te woord.